Reseptit

Baba Ganoush – Täyteläinen Munakoisodippi

Baba Ganoush – Täyteläinen munakoisodippi

Kun kasvihuone tarjoilee ensimmäisen munakoison, sen kerääminen on juhlallinen hetki. Juhlallinen hetki vaatii myös arvoisensa reseptin. Pehmeä munakoiso, karvas seesaminsiementahna, kirpeä sitruuna ja voimakas valkosipuli muodostavat pirskahtelevan makuelämyksen täyteläisessä munakoisodipissä.

Baba Ganoush – munakoisodipissä munakoiso toimii melko huomaamattomassa roolissa, jolloin se maistuu melko hyvin myös heille, jotka eivät lukeudu kyseisen koisokasvin vannoutuneeseen kannattajajoukkoon. Täyteläinen, voimakas, sitruksisen raikas, mausteinen, hieman karvas ja miedosti savuinen Baba Ganoush toimii miellyttävästi tulisen makuparina.

Reseptin annoksesta riittää noin kahdelle hengelle.

Baba Ganoush – Munakoisodippi

MittaRaaka-aineet
200 gmunakoisoa (1 kpl pieni/keskikokoinen)
1 kplpienehkö valkosipulin kynsi
2 rkltahinia
2 rkloliiviöljyä
n. 1 rkltuorepuristettua sitruunan mehua
1 rkltuoretta silopersiljaa
1/4 tlsuolaa
1 mljuustokuminaa
1 mlsavustettua paprikamaustetta

Valmistusohjeet

1. Pese munakoiso ja leikkaa kanta irti. Halkaise munakoiso pituussuunnassa, ripottele pintaan suolaa ja valele oliiviöljyllä. Anna tekeytyä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen tai grillaa munakoisot hiiligrillillä savuisen aromin saamiseksi. Laita munakoisot uuniin tai grilliin. Kypsennä munakoisot selvästi pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

2. Kuori ja purista valkosipulinkynsi kulhoon, jossa dippi valmistetaan. Kynnen koko vaikuttaa valkosipulin maistuvuuteen. Purista sekaan noin 1 ruokalusikallinen sitruunamehua. Pilko persilja, lisää kulhoon ja säästä tarvittaessa hieman viimeistelyyn. Mittaa ja lisää myös loput dipin ainekset (tahini, oliiviöljy, suola, juustokumina ja savustettu paprikamauste) sekoituskulhoon.

3. Ota pehmennyt ja kypsä munakoiso grillistä tai uunista. Kaavi munakoison sisukset sekoituskulhoon lusikalla muiden ainesten joukkoon.

4. Surauta ainekset sekaisin kevyesti sauvasekoittimella ja tarkasta maku. Lisää sitruunamehua, suolaa tai muita mausteita tarvittaessa maun mukaan.

5. Siirrä valmis munakoisodippi tarjoiluastiaan ja viimeistele se persiljan lehdillä ja savustetulla paprikajauheella. Nauti esimerkiksi kasvistikkujen ja tulisten siipien kanssa.

Suositut julkaisut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *